Frații Glazer, patronii lui Manchester United au două modalități de a scăpa de datoriile clubului: fie printr-o refinanțare care ar însemna cedarea unor părți din club către alti proprietari, variantă neagretă de bossii americani, fie prin vânzarea vedetelor echipei pe sume fabuloase, variantă total nedorită de suporteri.
Există cumpărători
Printre cei care ar dori să preia business-ul de la huliții yankey se numără un fond de investiții chinez ai cărui investitori au oferit, deja, un miliard de lire și, mai nou, o firmă controlată de niscai prinți ai petrolului din Qatar.
Oricum, presa a oferit detalii despre schema ai cărei prizonieri sunt patronii americani. Astfel, ei trebuie să achite 75 milioane în 2013, 150 în 2014, la fel în 2015, ibidem în 2016 și, în final, cireașa de pe tort, 600 de milioane în 2017.
Clubul este profitabil
Evident, sumele sunt calculate în moneda britanică. Interesant este că intrările în club au fost, în sezonul trecut de 256 de milioane de lire, un record în domeniu, ceea ce a generat un profit net de 66 de milioane de lire sterline.
Din păcate, frații Glazer au cumpărat clubul nu cu banii jos, ci prin împrumuturi bancare care trebuie achitate cu dobânda aferentă, drept pentru care tot sezonul trecut a însemnat și achitarea către bânci a unei părți din împrumutul de 800 de milioane de lire sterline cu care americanii garantaseră cumpărarea pachetului majoritar, ceea ce a corespuns unei sume de 68,8 milioane.
Deci, per total, tot un minus. Acceptabil, dar tot minus se cheamă că este.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER